, napisał(a):
Alex napisał(a):
- jaka jest suma oplat za mieszkania ,ze wszystkim składowymi na rok 2008..??? Mija prawie drugi miesiąc a ja wciąż tego nie wiem....
Nie mam przed soba tych dokumentow ale z tego co pamietam to istotna jest jedynie stawka za metr kwadratowy czyli jakies 1,38+0,12 zl / m kw czyli jakies 1.5 zl za metr kwadratowy (trzeba to wymnozyc wliczajac metraz piwnicy)
pozdr
Opłaty są dwojakiego rodzaju - liczone za metr kw. powierzchni użytkowej i od osoby.
Stawka za m.kw. za styczeń i luty 2008 jest 1,38 + 0,12 (fundusz remontowy) czyli razem 1,50 zł / m.kw.
Za resztę roku 2008 będzie 1,32 + 0,12 = 1,44 zł / m.kw.
Tą kwotę mnoży się razy powierzchnię użytkową - macie ją wpisaną w aktach notarialnych. Dla mniejszego mieszkania jest to ok. 50 m.kw., dla większego ok. 70.
Do tego dochodzą zaliczki na wywóz śmieci oraz wodę/kanalizację.
Śmieci: 10,50 zł x liczba osób (zgłoszona w formularzu podanym na zebraniu - można w razie czego skorygować kontaktując się z administratorem).
Woda/kanalizacja: 4 m^3 (założona norma miesięczna) x 7,00 zł x liczba osób.
Na dniach członkowie wspólnoty powinni dostać listy z zawiadomieniem o wysokości opłat.
Aha, każdy dostanie też informację o indywidualnym numerze rachunku bankowego, na które należy wpłacać w/w opłaty. Dzięki temu wiadomo od razu kto płaci a kto nie.
Wpłaty należy wnosić do 10. dnia każdego miesiąca (z góry).
W związku z różnicami w ogrzewaniu jednego i drugiego budynku inaczej może nieco wyglądać zaliczka na ten cel - ale to powinno być w tym zawiadomieniu.
Edytowany przez: slaszysz, w: 2008/02/18 19:26<br><br>Edytowany przez: slaszysz, w: 2008/02/18 19:28