Osiedle Słoneczne
Osiedle Słoneczne     Osiedle Morena     Osiedle Harmonia
  Osiedle     Osiedle Miodowe     Osiedle Olszynka     Osiedle TBS
An error occured during parsing XML data. Please try again.

Dzisiaj125
Wczoraj180
Ten tydzień305
Zalogowanych: 0
Niezalogowanych: 73
Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie

pytanie odnośnie ankiety
(1 przeglądających) (1) Gość
  • Strona:
  • 1

TEMAT: pytanie odnośnie ankiety

pytanie odnośnie ankiety 2 lata, 10 mies. temu #1588

• meb
  • Fresh Boarder
Zdaję sobie sprawę, że to tylko ankieta, ale chciałbym wiedzieć w jaki sposób będą interpretowane jej wyniki. Wiele rzeczy było już niedomawianych na zebraniach.

Na przykładzie pytań 3 oraz 3.1. Udział brało przykładowo 100 osób.

Załóżmy, że na pytanie 3 60 osób odpowiada TAK, 40 osób NIE; na pytanie 3.1 25 osób odpowiada do 13.000zł, 35 osób opowiada od 13.000zł do 16.000zł. Nasuwają mi się dwie interpretacje:

a) 60 osób, czyli 60% jest za inwestycją jeśli koszty będą do 13.000zł, 35 osób, czyli 35% jest za inwestycją jeśli koszty będą do 16.000zł; przejść może zatem tylko inwestycja do 13.000zł.

b) 60 osób głosowało na TAK; 35 osób z 60 to 58%, 25 osób z 60 to 42%, zatem większość (58%) jest za inwestycją do 16.000zł.

Jakkolwiek głupia wydaje mi się interpretacja b) wpadła mi do głowy. Będę wdzięczny za wyjaśnienia
Dude, you can\\\'t just ask to be somebody\\\'s friend and be their friend; it doesn\\\'t work this way.
If you want my friendship you\\\'ll have to pay me.

Odp: pytanie odnośnie ankiety 2 lata, 10 mies. temu #1589

• konto skasowane
Najlepiej odpowiedz na wszystkie pytania, że się nie zgadzasz, i po problemie

Odp: pytanie odnośnie ankiety 2 lata, 10 mies. temu #1590

• Eleven
  • Fresh Boarder
meb proponuję sprawdzić definicję ankiety.
Ma ona tylko charakter informacyjny, daje pogląd na potrzeby i oczekiwania mieszkańców.

Odp: pytanie odnośnie ankiety 2 lata, 10 mies. temu #1591

• meb
  • Fresh Boarder
Eleven proponuję uważniej przeczytać pierwsze zdanie mojego wcześniejszego posta.
Dude, you can\\\'t just ask to be somebody\\\'s friend and be their friend; it doesn\\\'t work this way.
If you want my friendship you\\\'ll have to pay me.

Odp: pytanie odnośnie ankiety 2 lata, 10 mies. temu #1592

• Eleven
  • Fresh Boarder
czytałem cały post stąd moja odpowiedź powyżej.
No ale może opisze jaśniej.
Na podstawie ankiet zbierane są informacje, na podstawie których można wywnioskować czego chcą mieszkańcy.
Wyniki ankiety nakreślą zarys w jakim kierunku można prowadzić rozmowy dotyczące inwestycji na naszym osiedlu.
Nie będziemy przecież godzinami debatować nad np. sensem postawienia ogrodzenia skoro 95% mieszkańców go nie będzie chciało, ale jeżeli okaże się że np. 60% ankietowanych jest za, to można zacząć dyskusję.
A co do kosztów inwestycji to też możemy orientacyjnie określić w jakich kwotach nas dana inwestycja interesuje.

Dla mnie to proste, bo wiem czego chcę.
Taka ankieta naświetli zarządowi i zarządcy czego chcą mieszkańcy i w jakim kierunku mają ruszyć.

Oczywiście ankieta będzie bardziej wiarygodna, gdy wypełni ją większość mieszkańców.

Odp: pytanie odnośnie ankiety 2 lata, 10 mies. temu #1593

• malina
  • Fresh Boarder
heh Eleven,
ja też czytałam wypowiedź meba i nie wiem, kto tu ma problem z czytaniem ze zrozumieniem

mnie też interesuje, którą metodą Zarząd czy LTG będzie oceniać, czy mieszkańcy są na tak, czy na nie i za którą opcją, dlatego proszę o odpowiedź na zadane pytanie.

Odp: pytanie odnośnie ankiety 2 lata, 10 mies. temu #1594

• Eleven
  • Fresh Boarder
Jeżeli większość z tej większości będzie za danym przedziałem cenowym to wiadomo, że lepiej szukać ofert w zbliżonej kwocie, ale też nie jest to powiedziane na 100%, że tak musi być, bo kwoty są tylko orientacyjne. Wiadomo, że są one zależne od wielu szczegółów.

Nie róbcie ze zwykłej ankiety głosowania, bo od tego mamy nasze "zebrania".<br><br>Edytowany przez: Eleven, data: 26/03/2009 11:17

Odp: pytanie odnośnie ankiety 2 lata, 10 mies. temu #1595

• malina
  • Fresh Boarder
no i to jest ewidentnie wbrew logice - bo według Twojego rozumowania decyduje większość z większości, czyli mniejszość z całości
oczywiście, przy założeniu, że rozmawiamy o przykładzie meba<br><br>Edytowany przez: malina, data: 26/03/2009 11:56

Odp: pytanie odnośnie ankiety 2 lata, 10 mies. temu #1596

• Eleven
  • Fresh Boarder
Wbrew Twoim przekonaniom ankieta służy tylko celom informacyjnym, więc nie pisz o decydowaniu, bo w tym momencie mylisz pojęcia.
Jeżeli nie chcesz zaznaczać kwoty to jej nie zaznaczaj, pole z kwotą jest opcją dodatkową.<br><br>Edytowany przez: Eleven, data: 26/03/2009 12:17

Odp: pytanie odnośnie ankiety 2 lata, 10 mies. temu #1597

• skas.na prośbę użytk.
W zależności od wyników i wniosków jaki będziemy mogli wyprowadzić z ankiety zaproponujemy Wam, jak dalej pójdziemy z tematem naszych ewentualnych inwestycji. Natomiast jej wyniki w żaden sposób nie będą wiążące dla decyzji typu &amp;#8222;robimy ogrodzenie wtedy i wtedy za tyle&amp;#8221;. Ponieważ takie decyzje podejmuje WSPÓLNOTA. Stąd sugestie dotyczące sposobu interpretacji meba zwyczajnie nie mają racji bytu

Uważam, że decyzja powinna być wynikiem dyskusji, a nie tylko postawienia krzyżyka w odpowiedniej kratce.

Ankieta nie jest głosowaniem nad uchwałą. A decyzje podejmujemy jako właściciele w ten właśnie sposób. Z tego miejsca uważam, że Eleven najlepiej wyjaśnił/a jaki jest cel ankiety.<br><br>Edytowany przez: asia, data: 26/03/2009 13:58

Odp: pytanie odnośnie ankiety 2 lata, 10 mies. temu #1598

• rjankes
  • Senior Boarder
Pytanie dot. tego czy ktoś chce daną inwestycję czy nie - jest pytaniem kluczowym. Jeśli odpowiedź brzmi tak - to przystępujemy do dyskutowania o kwotach.

Kolejne pytania są pomocnicze. Pomagają jedynie określić kiedy ktoś chciałby takiej inwestycji, oraz jaką kwotę może przeznaczyć.

Co do samych odpowiedzi na kwoty:
Nie można na podstawie zgody na inwestycję do kwoty 70.000zł wysunąć wniosku, że jeśli przejdzie kwota za 110.000zł to ta osoba również będzie do tego przekonana.
Natomiast prawdopodobieństwo, że osoba akceptująca kwotę 110.000zł zaakceptuje 70.000zł jest dużo większe.

Jest jeszcze jedna rzecz - to tylko ankieta, zarząd i administracja nie musi brać jej wyników pod uwagę przy przygotowywaniu ofert. Liczę jednak na to, że skoro ona powstała to zostanie wykorzystana
  • Strona:
  • 1
Wygenerowano w 0.71 sekundy

® © THIRD-DIMENSION   Rewolucyjne strony internetowe w 3D!  |  Strony z systemami CMS  |  Sklepy internetowe  |  Aplikacje