Osiedle Słoneczne
Osiedle Słoneczne     Osiedle Morena     Osiedle Harmonia
  Osiedle     Osiedle Miodowe     Osiedle Olszynka     Osiedle TBS
An error occured during parsing XML data. Please try again.

Dzisiaj128
Wczoraj180
Ten tydzień308
Zalogowanych: 0
Niezalogowanych: 71
Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie

Archiwizacja LiveCHATa - część trzecia
(1 przeglądających) (1) Gość
  • Strona:
  • 1

TEMAT: Archiwizacja LiveCHATa - część trzecia

Archiwizacja LiveCHATa - część trzecia 3 lata, 1 miesiąc temu #1512

• goldman
  • Administrator
# anonim (09/01/2009 22:11): A ja z innej beczki - mam nadzieję, że mamy opłacone ubezpieczenie od nieszczęśliwych wypadków, bo że takie zapewne niebawem nastąpią, to prawie pewnik. Ktoś, kto wymyślił zwykłe, a nie antypoślizgowe płytki przed wejściem do budynku, powinien mieć odebrany dyplom architekta. Ani tego posypać, bo nawet piasek nic nie daje, ani ominąć, chodzić się po nich nie da nawet w traperach. Czekam, kto i kiedy pierwszy złamie sobie nogę.
# anonim (09/01/2009 21:43): anonimowo czy nie, i tak zawsze wiadomo, kto wtyka
# persona_bez_grata (09/01/2009 16:45): Chyba tak;) Moja babcia nieraz wzdycha "kiedyś nie było takich rozbojów, kradzieży, morderstw...". Nieprawda, były zawsze. Nie było za to tak rozwiniętej telewizji, prasy tak dostępnej, itp. Po prostu się o tym wszystkim nie wiedziało:) Złośliwi sąsiedzi też istnieli zawsze, tyle że dawniej nie było takich cudownych wynalazków jak fora, gdzie można anonimowo sąsiadowi nawtykać
# anonim (09/01/2009 16:11): o tak persono... internet obnażył prawdziwe oblicze człowieka ;P
# cruel (09/01/2009 15:46): meb, wez sobie Neozdrade, to najlepsza alternatywa cenowa i jakosciowa do laczy z Tesatu. Smiga rewelacynie tutaj, nie ma z nia zadnych problemow:)
# rjankes (09/01/2009 15:28): Też mamy TV z Tesatu - w sumie jest ok - ale odbieramy z CRT`ka (o ile pamiętam, to tak się nazywało TV kineskopowe) sygnał analogowy + HBO PAK. Jedna sugestia, jak będziesz się wybierał do Poznania podpisać umowę to nie polecam godzin po 16:30 - wtedy są mega kolejki.
# anonim: internet z tesatu śmiga aż miło tv też polecam, znajomi w poznaniu też sobie chwalą. Nie polecam dostępu przez komórki i neostradę.
# meb (09/01/2009 11:12): w ogóle to jakie są możliwości (jacy dostawcy?) podłączenia internetu?
# meb (09/01/2009 11:03): czy macie internet/telewizję z tesatu? jesteście zadowoleni z jakości usług?
# persona_bez_grata (09/01/2009 08:58): Kiedyś opowiadałam o tym forumowym "cyrku" znajomym. Pokazali mi swoje fora- jedno osiedla pod Poznaniem, drugie-warszawskiego. W porównaniu z nimi-u nas jest "lajtowo" Kiedyś nie było forów, wiec wydawało się być może że ludzie współżyją bardziej pokojowo. A co, mieli kartkę wieszać na korkowej tablicy ogłoszeń?:)Teraz jest możliwośc wylania żali, w dodatku anonimowo:P A spięcia są nie do uniknięcia, osiedle to zbiorowisko różnych ludzi, nie dość że obcych sobie, to jeszcze pochodzących z różnych miejsc i kultur. Nie ma możliwość aby się "przyjaźnili". Wystarczy grzecznościowe "dzień dobry". A jak ktoś nie odpowiada...coż To zupełnie inna historia, zupełnie nie związana z mieszkaniem na tym czy innym osiedlu:)
# rjankes (09/01/2009 08:43): Sądzę jednak, że wszystkie problemy naszej wspólnoty nie są różne od problemów innych wspólnot i spółdzielni mieszkaniowych.
# rjankes (09/01/2009 08:41): Tak właśnie się zastanawiam... co inni potencjalni lokatorzy bloku E sobie myślą, kiedy czytają te wszystkie teksty . My z żoną prześledziliśmy całe forum, zanim dokonaliśmy zakupu.
# anonim (08/01/2009 23:51): hm
# anonim (08/01/2009 19:35): No właśnie, koło kogo... Co mamy poradzić, że niektórzy traktują teren osiedla jak prywatny folwark i robią to, co im się żywnie podoba? Ostatnio zwróciłem jednemu z sąsiadów uwagę, że jeździ za szybko po terenie osiedla i może komuś zrobić krzywdę, skończyło się na steku wyzwisk w moim kierunku...
# anonim (08/01/2009 13:00): Boże! obok kogo mi przyszło mieszkać... Czy Wy drodzy Państwo naprawdę nie umiecie rozmawiać normalnie?
# JJB (08/01/2009 10:57): Dobre... coraz lepiej nam idzie, aż się boje tego zebrania.
# anonim (08/01/2009 10:03): miejsce przed klatką nie jest twoją prywatną własnością socjopato: «link»
# anonim (08/01/2009 07:26): A gdzie jak nie na forum mam pisać że ktoś auto źle zaparkował. Nie wiem kto jest właścicielem. A może akurat przeczyta mój post i go oświeci że komuś ten samochód przeszkadza jak rano na śliskim chodniku, z dzieckiem na ręku chce przejść i nie może.
# anonim (07/01/2009 23:06): AA chcecie bezpieczeństwa na piszcie petycje o dodatkowy patrol starzy miejskiej lub nocy patrol policji .Mury to się budowało w obozach a nie na pięknym nowym osiedlu .
# anonim (07/01/2009 23:02): Witam tak sobie czytam co tu Państwo wypisujecie .Czytam jak się obrażacie ,jak sobie wbijacie szpile nienawiści .No jednym słowem jakaś masakra osiedlowa!! .Cisną mi się na usta słowa ,Boże pomocy dla Tych ludzi , egoistycznych ,zaściankowych , z dużą fobia ,fobią na innych ludzi .Zastanawia mnie tylko jedno na jaką cholere sprowadzaliście się tu jeśli teraz uważacie ,że grozi Wam tu niebezpieczeństwo .
# anonim (07/01/2009 22:58): Witam tak sobie czytam to co to Państwo piszą i tak nasuwa mi się tylko jedna myśl.
# sasiad (07/01/2009 21:31): aaaaa propo jestem ciekaw kiedy ktokolwiek odśnieży nasze chodniki lub posypie czym kolwiek o parkingu to juz nie wspominam!!!! ciekawe za co płacimy sprzątajacym i zarządcy
# sasiad (07/01/2009 21:28): WITAM SERDECZNIE tak ułańską fantazję co do stawania samochodem przy wejsciu do klatki na chodniku ma PAN z Bloku B z pod 7-demki ZRESZTA JUZ NIE RAZ TAK ROBIŁ gość sem robi co che i nie tylko to!!! Więc nic dodać nic ująć ZERO KULTURY I WYOBRAŻNI-- Drogi sąsiedzie
# anonim (06/01/2009 20:30): Eeee, nie zabijaj, wystarczy mu grzecznie niechcący złamać lusterko, nauczy się parkować na swoim miejscu
# anonim (06/01/2009 15:50): Rozumiem stanąć na chwilę żeby coś rozładować, ale zostawić auto na całą noc to już przesada.
# anonim (06/01/2009 15:49): Jeszcze raz ktoś zaparkuje na chodniku pod blokiem B zastawiając przejście - rozstrzelam!
# anonim (05/01/2009 08:20): Z informacji uzyskanych od długoletnich mieszkańców Mosiny - ta stacja od niepamiętnych czasów słynęła z "chrzczenia" sprzedawanego paliwa. O dziwo - LPG mają dość dobrej jakości. Raz zatankowałem ropę - po 2 tygodniach musiałem regenerować wtryski, czyżby przypadek?
# anonim (04/01/2009 23:05): Przez tą "jakość" paliwa na tutejszym orlenie, obawiam się rozp.. silnika, na 2 3 biegu masakra! -tak szarpnie, jakby miał zaraz wyp..w kosmos ! na posostałych biegach ma chwilówki. Zastanawiam się jak to im udowodnić, a w razie szkody domagać się odszkodowania ... byłoby raczej ciężko ../
# anonim (04/01/2009 18:25): Owszem, tankowałem raz... i ostatni... Wole wydac te kilka złotych więcej i pojechać do Poznania, moim zdaniem paliwo tutaj nie jest najlepszej jakości.
# anonim (04/01/2009 12:13): dodam , że ostatnio, osobiście 31.12.2008 , w godz. rannych
# anonim (04/01/2009 12:12): Pytanie z innej beczki.. Tankował ktoś na stacji Orlen u nas tu w Mosinie? Jeśli tak , to czy zauważył ten ktoś jakąś różnice w pracy silnika , ogólnie w jeździe ? Z góry dziękuje za jakąkolwiek info w tej sprawie.
# anonim (03/01/2009 23:24): Zamarzamy Niektórzy pozatykali, ale wątpię, żeby się przyznali, bo to czyn zabroniony My zatykamy, gdy już nie da się wejść do łazienki, bo pi..dzi jak w kieleckiem na moście A na marginesie - góra też spierniczona, takiej wentylacji w ogóle nie powinno tu być. Więcej jest takich "usterek". Ciekawe, że panowie od gazu sprawdzając ostatnio tę instalację, byli zaszokowani, że ktoś w ogóle mógł to zatwierdzić. W takim razie, kto odbierał tę instalację przed sprzedażą mieszkania? Krewny lub/i znajomy królika? Więcej jest takich kwiatków
# meb (03/01/2009 22:48): epoka lodowcowa, czyli nawiew do pieca: jak sobie poradziliście z tym choler**m nawiewem w łazience? strach wchodzic do środka, tak jest zimno. zakrywaliście go jakoś, zmniejszaliście średnicę otworu? czy to dozwolone? co na to kominiarz? pomocy, bo żona mi zamarznie
# anonim (30/12/2008 07:05): W niedziele jest o 10.00.
# anonim (29/12/2008 22:38): Nadziewaj botki i tupaj na rekonesans A tak serio, wiesz, co to gugle? «link»
# rjankes (29/12/2008 12:38): Czy ktoś wie o jakiej godzinie jest msza w kościele w Krośnie?
# anonim (26/12/2008 17:18): Wszystkiego Najlepszego na Święta dla Całej Wspólnoty KROSNO - PIASKOWA
# JJB (21/12/2008 22:24): Nam również zostanie ładna choinka. Temat trzeba będzie poruszyć na zebraniu bo zaraz po świętach i tak nie można sadzić drzew. Jeżeli można będzie to gdzie i ile.
# anonim (21/12/2008 14:44): czy pomysł z wsadzaniem choinek po świętach jest nadal aktualny? my będziemy kupować małą choinkę w doniczce i chcielibyśmy ją wsadzić pod blokiem C - możemy to zrobić sami, czy trzeba mieć zgodę wspólnoty?
# anonim (18/12/2008 09:07): Jak to co? Świąteczny Nastrój;)
# anonim (18/12/2008 06:58): A ja poruszę na forum sprawę okropnego zapachu na klatce schodowej w bloku B. Co to jest?
# anonim (18/12/2008 00:28): Kwestię śniegu, czy kwestię zawadzających wózków? Czasem stoją tam dwa wózki. Nie ma sił, by przejść do piwnicy, o wnoszeniu większych rzeczy, jak rower czy inny wózek, nie ma co marzyć. Rozumiem, że konstrukcja bloku i samej klatki schodowej jest fatalna i ciężko znieść wózek po schodach do piwnicy (kto w ogóle wymyślił wózkownię w piwnicy?!) jednak proszę się liczyć z innymi sąsiadami. Wózków w naszym bloku jest dużo więcej, niż dwa. I każdemu jest trudno nimi manewrować. Jeszcze trudniej, gdy ktoś inny blokuje wejście.
# anonim (17/12/2008 19:30): Myślę że warto to przedyskutować na spotkaniu wspólnoty:)
# anonim (17/12/2008 18:35): A dla mnie jest bez sensu,ze nie ma jeszcze sniegu - przeciez jest zima!!!
# anonim (17/12/2008 18:31): A jeśli już się czepiamy, to ja też wrzucę swoje trzy grosze. W budynku A ktoś notorycznie zastawia wejście wózkiem dziecięcym, dzisiaj wychodząc z piwnicy nie mogłam wyprowadzić swojego wózka, bo jakiś stał przy drzwiach i przeszkadzał. Może właściciel wózka wykaże się odrobiną empatii i nie będzie utrudniał innym dostępu do piwnicy i schodów?
# anonim (15/12/2008 21:58): w budynku B też zdarzało się że było czuć dym papierosowy , nie powiem, że wkurza ten fakt, nie dość że wdychają osoby niepalące, ja mam osobiście wadę serca.../ meczy człowieka wiadomo, to do tego wnosi się go do własnego mieszkania
# anonim (15/12/2008 10:07): Mysle ze poczyniłes bledne załozenie że oni w ogóle czyms się kierują
# rjankes (15/12/2008 09:31): Czym kierują się ludzie palący na klatkach schodowych? W budynku D na parterze jest mnóstwo spalonego tytoniu. Jeśli ktoś pali to zakładam, że nie przeszkadza mu dym papierosowy. Dlaczego w takim razie nie pali u siebie w mieszkaniu?
# anonim (15/12/2008 08:45): Ale "zadowolony" w jakim sensie? Że ładnie wygląda, czy może już Was okradziono i ten system pomógł zidentyfikować sprawców? Reklama dźwignią handlu powiadają...
# anonim (15/12/2008 01:41): www.zabezpiecz.pl - tutaj znajdują sie wszystkie rzeczy by miec tani i sprawny monitoring. Sprawdzone - 100 % - moj szef zakupil do firmy monitoring od Grupy Zejler - jest bardzo zadowolony.
# anonim (15/12/2008 01:40): «link»
# anonim (15/12/2008 01:40): Chcecie tani i dobry system monitorowania?Polecam odwiedzic serwis
# persona_bez_grata (13/12/2008 18:45): Tabliczki "własność prywatna" mamy;) Tzn dostrzegłam jedną, przy wjeździe przy ostatnim bloku, może była tam od zawsze, zobaczyłam dopiero dziś przyznam się że spodziewałam się raczej takich bardziej czytelnych, no i koło placu zabaw również...
# anonim (13/12/2008 15:19): I na czym stanelo??
# anonim (13/12/2008 14:52): spokojnie, wszyscy sie docieraja, już nie mogę się doczekać najbliższego zebrania My oboje mamy świadomość prawa głosu i z niego skorzystamy...na to możesz liczyć
# anonim (13/12/2008 14:49): nie, ta mlodziez ktora kreci sie po osiedlu i okrada samochody jest nieco starsza... przedział wiekowy ok.20-25lat
# anonim (13/12/2008 13:28): i znowu będzie tylu odważnych, jak ostatnio, nie? Prawo głosu ma grupka trzymająca władzę, a reszta ma prawo... milczeć.
# anonim (13/12/2008 13:10): Zlikwidować LiveCHAT i omawiać wszystko na zebraniach!
# anonim (13/12/2008 13:06): Dajcie sobie siana, odpuście bezprzedmiotowe dyskusje, które nic nie wnoszą...
# anonim (13/12/2008 13:04): A to niby te osoby co się kręcą po osiedlu to nie młodzież? Już się gubię.
# anonim (13/12/2008 12:27): chyba ze ten kto z tego kpi i ironizuje jest jednym z nich.../
# anonim (13/12/2008 12:26): to gdzie udali sie podejrzani , mozna stwierdzic patrzac najzwyczajniej przez okno
# anonim (13/12/2008 12:26): ale fakty o których pisza ludzie sa faktami ... nie kpijmy z nich
# anonim (13/12/2008 12:25): te wypowiedzi anonimowe wszystko komplikuja, nie wiadomo kto co napisał, idzie sie pogubic
# anonim (13/12/2008 12:20): czyli kto ma sie leczyc , bo juz sie pogubiłam
# anonim (13/12/2008 11:49): ... czyli - leczyć się, leczyć, i to jak najszybciej!!
# anonim (13/12/2008 11:48): Jaaasne. A za szkołą podstawową mamy lądolód lub/i pustynię. Nikt tam nie mieszka, nikt stamtąd nie przychodzi, a do Mosiny jedziemy przez Konin, Warszawę i Płock, bo Strzelecka nagle znikła z powierzchni ziemi. Przyłączam się do apelu osoby poniżej...
# anonim (13/12/2008 11:09): Ten anonim który pisze, że z czasem będzie coraz gorzej młodziez naszych sąsiadów mlodych rośnie wraz z wiekiem wieksze pstro w głowie - NiECH SIE IDZIE LECZYC, TEN JEGOMOSC NIE POWINIEN MIEC DZIECI ,JAK TAK WŁASNIE CHCE JE WYCHOWYWAC. CZłowieku mieszkasz na porządnym osiedlu , a nie w slamsach. JAk nie pasuje ci to otoczenie to się wyprowadź.I nie wypisuj tu takich durnych wypowiedzi, bo i tak sie wyda, kto je pisał.Prędzej czy później.
# anonim (13/12/2008 11:02): Te trzy osoby , które pamiętnego sobotniego wieczoru interesowały się autami i robiły rozeznanie na naszym parkingu, zostały delikatnie mówiąc spłoszone w pewien sposób ... bo zaraz się zmyły i udały w kierunku nowej szkoły podstawowej(dalej niż osiedle TBS ).Nie srajmy w swoje gniazdo , tak ? bardzo prosze
# anonim (13/12/2008 09:52): Wypraszam sobie pomawianie naszych dzieci o podobne wybryki! Pstro w głowie może się przejawiać irokezem albo białymi kozaczkami, ale na pewno nie włamywaniem do samochodów. Poza tym trzeba być po prostu idiotą, żeby wyrwać samochód sąsiada! Myślę, że dzięki temu, że mamy tu grupkę dorastających dzieciaków, może być bezpieczniej! Kumple kumpli rzadziej okradają, mimo wszystko.
# anonim (13/12/2008 07:23): Każdy kto chce niech założy sobie blokadę na parkingu to mu nikt nie zaparkuje. Do tego profesjonalny sprzęt monitorujący. Potem poczekać kilka miesięcy i zobaczyć efekty. Jak będzie jeszcze mało to się pomyśli o ogrodzeniu (jest to jednak duży koszt i warto to dokładnie wyszacować).
# anonim (13/12/2008 07:20): Ja już ludzie na ludzi nie liczę. Wszyscy widzą kto się kręci po osiedlu i jakie ma zamiary. Z czasem będzie gorzej bo młodzież naszych (młodych) sąsiadów rośnie a wraz z wiekiem większe pstro w głowie.<br><br>Edytowany przez: goldman, data: 09/01/2009 22:30
  • Strona:
  • 1
Wygenerowano w 0.65 sekundy

® © THIRD-DIMENSION   Rewolucyjne strony internetowe w 3D!  |  Strony z systemami CMS  |  Sklepy internetowe  |  Aplikacje