Osiedle Słoneczne
Osiedle Słoneczne     Osiedle Morena     Osiedle Harmonia
  Osiedle     Osiedle Miodowe     Osiedle Olszynka     Osiedle TBS
An error occured during parsing XML data. Please try again.

Dzisiaj138
Wczoraj180
Ten tydzień318
Zalogowanych: 0
Niezalogowanych: 33
Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie

Cyfra+, Polsat Cyfrowy, N-ka
(1 przeglądających) (1) Gość
  • Strona:
  • 1

TEMAT: Cyfra+, Polsat Cyfrowy, N-ka

Cyfra+, Polsat Cyfrowy, N-ka 3 lata, 4 mies. temu #1448

• marklar
  • Fresh Boarder
czy ktoś używa sprżetów tych operatorów ?
wczoraj w końcu podłączyłem wszystko i spotkał nie spory zawód.
transponder C+ z kanałami HD nie działa.
Czy ktoś miał juz podobny problem ?<br><br>Edytowany przez: marklar, data: 07/10/2008 10:46

Odp: Cyfra+, Polsat Cyfrowy, N-ka 3 lata, 4 mies. temu #1450

• konto skasowane
Ja mam Cyfrowy Polsat, ożeniłem instalację razem z pakietem analogowym TESAT i internetem, chodzi u mnie bez zarzutu
Ustaw sobie transponder na 11278 V/SR 27500/FEC 2/3, tam powinienes znalezc C+ Film i Sport, NG i HBO w HD.
Jesli nie bedziesz mogl odbierac - prawdopodobna przyczyna moze byc uszkodzony/zle wyregulowany konwerter anteny na dolnym V badz tez niewlasciwie wyregulowany multiswitch (wysokie szumy, BER itp), wtedy musisz zglosic to developerowi, ktory przysle serwis.
Mam pelen pakiet cyfrowy z TESAT, STB HD i kilka programow w HD(C+, C+ Sport, HBO, Filmbox, TVN, Polsat Sport, Eurosport, TVP), jest w czym wybierac:)

Odp: Cyfra+, Polsat Cyfrowy, N-ka 3 lata, 4 mies. temu #1451

• mack
  • Fresh Boarder
Ja mam n-ke recorder'a (blok D)
podłączone dwa przewody pod tuner (drugi z innego pokoju) i wszystko chodzi jak należy.

Mam pytanie do cruela bo wiem, że jest bardziej techniczny.
Czy będzie można podłączyć do mnie dodatkowo pakiet analogowy lub cyfrowy z internetem ? ( nie zakłuci to sygnału n-ki ? )

pozdrawiam

Odp: Cyfra+, Polsat Cyfrowy, N-ka 3 lata, 4 mies. temu #1452

• marklar
  • Fresh Boarder
Juz zgłoszone maja sie tym zając, tez mysle ze to multiswitch...

jezeli u was 11278 działa, to tylk oto pozostało <br><br>Edytowany przez: marklar, data: 07/10/2008 14:18

Odp: Cyfra+, Polsat Cyfrowy, N-ka 3 lata, 4 mies. temu #1453

• konto skasowane
W zasadzie mozna podlaczyc kablowke i tuner (N,CP lub C+) na jednym gniazdku, ale... Musisz zastosowac wtedy zwrotnice, ktora na jednym z wyjsc odseparuje Ci napiecie (LNB) na drodze od dekodera do multiswitcha (konwertera), a na drugim wyjsciu umozliwi odbior kablowki. Zwrotnice dostepne na rynku umozliwiaja przeniesienie calej czestotliwosci analogowej w pasmie RTV 5-860 MHz (w tym 5-65 MHz kanał zwrotny, wymagany przy necie) oraz satelitarnej w pasmie 950-2250 MHz. Co do netu - sugerowalbym podlaczenie modemu kablowego z ominieciem zwrotnicy, bezposrednio do instalacji kablowki, zwrotnice czasem wycinaja pewne czestotliwosci, nie wiadomo czemu Kiedys przemierzylem sobie takową, wycinala kanal S21, a wg zapewnien sprzedawcy byla calkiem sprawna:)

Odp: Cyfra+, Polsat Cyfrowy, N-ka 3 lata, 4 mies. temu #1459

• mack
  • Fresh Boarder
normalnie senkju za wyczerpujące info..

w czwartek jestem umówiony z tesatowcem i mam nadzieje, że sprawę uda się załatwić bez problemu.
w przeciwnym razie pozostanie mi zainstalowanie anteny sat na balkonie (pewnie tańsze rozwiązanie niż te zwrotnice) coby N nie zakłucało użytkowania.

(czy muszę mięć zgodę wspólnoty na zainstalowanie anteny ?)

Odp: Cyfra+, Polsat Cyfrowy, N-ka 3 lata, 2 mies. temu #1474

• marklar
  • Fresh Boarder
nie mialem długo czasu pisać.

Po wymianie konwertera wszytsko działa, założyli badziewia i mysleli ze nikt nie zauważy 'założylismy tysiące instalacji i nikt nie miał problemu"

Niestety po oględzinach skrzynki na korytarzu, okazuje się że kablówkę jedniocześnie z satka i naziemką można sobie wybic z głowy.
Do multiswitcha podłączony jest sygnał naziemny i sat, natomiast kablówka jest zupełnie oddzielnie. Jak ktoś chce miec kablówkę, to odłączają go od multiswitcha i podłaczją go bezpośrednio do kablówki.
Wiem że niktóym to nie przeszskadza, ale akurat ja potrzebuje mieć 2 gniazda z sygnałem satki...
  • Strona:
  • 1
Wygenerowano w 0.68 sekundy

® © THIRD-DIMENSION   Rewolucyjne strony internetowe w 3D!  |  Strony z systemami CMS  |  Sklepy internetowe  |  Aplikacje