Osiedle Słoneczne
Osiedle Słoneczne     Osiedle Morena     Osiedle Harmonia
  Osiedle     Osiedle Miodowe     Osiedle Olszynka     Osiedle TBS
An error occured during parsing XML data. Please try again.

Dzisiaj125
Wczoraj180
Ten tydzień305
Zalogowanych: 0
Niezalogowanych: 77
Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie

TV i Internet
(1 przeglądających) (1) Gość
  • Strona:
  • 1

TEMAT: TV i Internet

TV i Internet 3 lata, 7 mies. temu #1280

• JJB
  • Junior Boarder
Witam.
Mam pytanie do mieszkańców już zamieszkanych bloków.
Jak u Was wygląda sprawa internetu i TV.
Słyszałem że blok C ma kablówkę.
Jak to działa.
Uświadomcie nowych lokatorów,

Pozdrawiam wszystkich
Jacek

Odp: TV i Internet 3 lata, 7 mies. temu #1281

• slaszysz
  • Expert Boarder
Standardowe kanały:
slonecznekrosno.pl/index.php?option=com_...816&catid=51

Kablówka (internet też) z Tesatu:
slonecznekrosno.pl/index.php?option=com_...238&catid=51

Ponadto można mieć internet z TP SA, Netii (ktoś zdaje się w budynku 16 tak ma) lub radiówki (Eternet www.internet.mosina.net/ ).<br><br>Edytowany przez: slaszysz, data: 28/06/2008 14:56

Odp: TV i Internet 3 lata, 7 mies. temu #1288

• mack
  • Fresh Boarder
Zadzwoniłem dzisiaj do Tesatu i Pani tam urzędująca poinformowała mnie, że było jakieś zebranie w naszej sprawie i że internetu jak i telewizji cyfrowej możemy spodziewać się dopiero we wrześniu.

Odp: TV i Internet 3 lata, 7 mies. temu #1292

• JJB
  • Junior Boarder
Rozumiem ze blok c we wrześniu.
Może to akurat dobra pora jak się wprowadzimy na jesień.

Odp: TV i Internet 3 lata, 6 mies. temu #1326

• goldman
  • Administrator
Czy to dotyczy także bloków A i B ?

Odp: TV i Internet 3 lata, 6 mies. temu #1327

• mack
  • Fresh Boarder
Pewnie jak podłączą blok A to i reszta będzie miała czyli B, C i D.
Pani powiedziała ogólnie - Piaskowa we wrześniu.
Nie wiem dlaczego takie terminy. Do tego czasu GPRS rulez!

Odp: TV i Internet 3 lata, 6 mies. temu #1328

• sasiad
  • Fresh Boarder
WIAM serdecznie wszystkich --- co do ITERNETU na Piaskowej u nas przez TESAT to lepiej szkoda gdać zwodzą wszystkich tak od maja ,, ja osobiście dzwonie miesiac w miesiąc i zawsze mówia ze za miesiąc i wrzesień juz idzie więc nie liczcie na to tak szybko !!!z innego zródła wiem ze z TESATU to może ale to moze dopiero internet bedzie w grudniu takrze zalecam ogólny luz

Odp: TV i Internet 3 lata, 6 mies. temu #1336

• symek
  • Fresh Boarder
My uzywamy iplus i orange. Muszę powiedzieć że obie sieci chodzą bardzo ładnie. Orange w pomieszczeniach od strony parku łapie HSDPA natomiast iplus w całym mieszkaniu bez problemu EDGE, nie wiem czy plus ma tu 3G bo modem mam tylko EDGE'owy.

Odp: TV i Internet 3 lata, 6 mies. temu #1337

• konto skasowane
A ja mam Blue Connecta i jest masakra, ledwie lapie EDGE

Odp: TV i Internet 3 lata, 6 mies. temu #1340

• mloda
  • Junior Boarder
Witam wszystkich!!!!
Czy ktoś z Was korzysta z Netii lub Neostrady?? Jak wyglada z połączeniem i oczekiwaniem na podłączenie??
pozdrawiam:)

Odp: TV i Internet 3 lata, 6 mies. temu #1341

• sasiad
  • Fresh Boarder
cześc własnie jestem w trakcie realizacji łącza od TPSY i było by juz prawie dziś ok załóżone' bo sygnał mam juz w piwnicy tylko że małe ale!!!!!!! niestety okazało sie ,że kabel miedzy piwnicą a mieszkaniem niby jest ale nie działa wcieło niema sygnału bóbel brak połączenia jednym słowem na całej lini , ale ale , ponoć jutro ma deweloper z elektrykami i panem z TPSA coś zadziałać w tej kwesti ,wtedy opowiem dalej jak jest..Do jutro jestem ku dorej nadziei...!! Bo co do netu z tesatu to narazie echooo i nie wiadomo kiedy cos sie ruszy!! i tak jest od maja tego roku co miesiać ma byc i nic , nie czekam dalej działam od innej strony. a obecnie jade na Orang ale nie jestem zadowolony, zbyt niski transfer -pozdrawiam-

Odp: TV i Internet 3 lata, 6 mies. temu #1342

Ja mam bluconnecta i iPlusa. Blueconnect jest taki jak cała era (ja wchodze na klatkę to gubi zasięg;) ), na iPlusa nie narzekam, łapie edge zawsze.

Odp: TV i Internet 3 lata, 6 mies. temu #1343

• konto skasowane
Net z Tesatu jest juz blizej, niz myslisz:) W poniedzialek dociagnelismy swiatlowod do ul. Bocznej, w tej chwili trwaja juz testy A co do TPSA - gratuluje pomyslu i zycze wytrwalosci:)
Mialem Neo 1024, tydzien temu przestalo dzialac... Po interwencji na blekitnej linii pani powiedziala, ze TP nie ma mozliwosci swiadczyc w naszym budynku uslugi, ze wzgledu na zla jakosc linii. Maksymalna przepustowosc, jaka mozna wycisnac u nas z Neo to 512 kbps... Poza tym, w ciagu roku trwania umowy nie bylo tygodnia, kiedy nie zdarzyla sie jakas dwudniowa przerwa w dostepie do netu z TP...

Odp: TV i Internet 3 lata, 6 mies. temu #1344

• sasiad
  • Fresh Boarder
WITAM SĄSIADA. ----------z TESATU??? TO raczej DALEJ!!! niż bliżej, taką spychoterapię owa firma prowadzi od maja i za karzdym razem jest że za miesiac .zreszta powtarzam sie, bo juz to pisałem .Pracownicy kturzy odbieraja telefony to sami miedzy sobą nie moga sie dogadac jaka wersja jest prawdziwa, więc nie bede więcej tego komentował bo nie ma sensu AAA PROPOSS POZDRAWIAM szanowna firmę i powodzenia.

Odp: TV i Internet 3 lata, 6 mies. temu #1345

• konto skasowane
W zasadzie trudno sie z Toba nie zgodzic - pelna transmisja miala byc uruchomiona na poczatku czerwca, ale... Firma, ktora jako podwykonawca budowala kanalizacje pod swiatlowod trafiala co rusz na jakies problemy, zazwyczaj urzedowe. Ponad 2 miesiace musieli czekac na zgode na zajecie pasa drogowego, rozne inne zgody od wlascicieli gruntow, studzienek itp... Stad tez pojawila sie dezinformacja, nam przedstawiano rozne terminy zakonczenia prac, my informowalismy zainteresowanych i kolo sie zamykalo. Na chwile obecna swiatlowod jest juz w Krosnie, trwaja testy jakosci transmisji, ktore zakoncza sie za max 2 tygodnie. Jezeli trakt przejdzie testy pomyslnie - transmisja pelnej oferty analogowej,cyfrowej i internetu ruszy w sierpniu.

Odp: TV i Internet 3 lata, 5 mies. temu #1389

• rybka
  • Junior Boarder
a czy ktoś się orientuje ile będzie wynosić opłata za ta telewizję i internet?

Odp: TV i Internet 3 lata, 5 mies. temu #1390

• meb
  • Fresh Boarder
Co z tymi testami jakości transmisji?
Dude, you can\\\'t just ask to be somebody\\\'s friend and be their friend; it doesn\\\'t work this way.
If you want my friendship you\\\'ll have to pay me.

Odp: TV i Internet 3 lata, 5 mies. temu #1391

• konto skasowane
Testy nadal trwaja, planowane zakonczenie to 25.08.2008. Niestety, przy traktach swiatlowodowych trzeba miec pewnosc, ze kazdy element skladowy bedzie pracowal niezawodnie, stad takie terminy...

Odp: TV i Internet 3 lata, 5 mies. temu #1392

• rjankes
  • Senior Boarder
Również (podobnie jak Rybka) jesteśmy z żoną zainteresowani kosztami:
- telefon
- internet
- telewizja

Odp: TV i Internet 3 lata, 5 mies. temu #1393

• JJB
  • Junior Boarder
Przyłączamy się do rybki i rjankesa.

Odp: TV i Internet 3 lata, 5 mies. temu #1405

• mack
  • Fresh Boarder
Jak zakończyły się testy? Jakiś przybliżony termin uruchomienia całego przedsięwzięcia jest znany? bo jakość analogowego sygnału jest masakryczna

Marzy mi się hajdefynyszyn...

pozdrawiam

Odp: TV i Internet 3 lata, 5 mies. temu #1409

• kkk
  • Fresh Boarder
Póki co na obiecankach się kończy. A dodzwonienie się do Tesatu graniczy z cudem. Do tego każą nam rozmawiać z gościem którego nigdy nie ma w biurze.... Czy ktoś ma internet radiowy? Jak chodzi?

Odp: TV i Internet 3 lata, 5 mies. temu #1410

• mack
  • Fresh Boarder
A ja się dzisiaj dodzwoniłem za pierwszym razem i bardzo miła Pani przez telefon powiedziała, że uruchomienie będzie 1 października.

Rok czekam to jeden miesiąc jakoś dam radę.

Odp: TV i Internet 3 lata, 5 mies. temu #1413

• PROOX
  • Fresh Boarder
Witam wszystkich sąsiadów. W niedzielę odbyły się dożynki gminy Mosina, impreza miała miejsce w parku koło ronda. Firma TESAT postawiła tam swój namiot i reklamowała usługi dla MOSINY i KROSNA. Z rozmowy jaką przeprowadziłem z miłymi paniami dowiedziałem się iż Internet, TV, telefon będą dostępne od 1 października. Należy zadzwonić pod numer 061 649 69 69 i umówić się z przedstawicielem tesatu który przyjedzie i podpisze z zainteresowanym umowę. Na ulotce którą otrzymałem (pewnie niedługo znajdzie się w naszych skrzynkach na listy) jest wiele informacji ale przytoczę te najważniejsze:

Internet bez limitów: 512kbps 39zł, 1Mbps 49zł, 2Mbps 59zł, 3Mbps 79zł

Pakiet MAX &amp;#8211; cyfrowy START+(w tym oferta analogowa), Internet 1MB i telefon 30 minut za 75zł

Pakiet VIP - cyfrowy START+(w tym oferta analogowa) oraz kanały tematyczne, Internet 2MB i telefon 150 minut za 199zł

Jest cała lista kanałów analogowych i cyfrowych wraz z cenami za pakiet ale szkoda o tym pisać, niedługo sobie sami o tym poczytacie.
  • Strona:
  • 1
Wygenerowano w 2.57 sekundy

® © THIRD-DIMENSION   Rewolucyjne strony internetowe w 3D!  |  Strony z systemami CMS  |  Sklepy internetowe  |  Aplikacje