Osiedle Słoneczne
Osiedle Słoneczne     Osiedle Morena     Osiedle Harmonia
  Osiedle     Osiedle Miodowe     Osiedle Olszynka     Osiedle TBS
An error occured during parsing XML data. Please try again.

Dzisiaj128
Wczoraj180
Ten tydzień308
Zalogowanych: 0
Niezalogowanych: 71
Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie

Ciekawa propozycja.
(1 przeglądających) (1) Gość
  • Strona:
  • 1

TEMAT: Ciekawa propozycja.

Ciekawa propozycja. 3 lata, 4 mies. temu #1445

• JJB
  • Junior Boarder
Wszyscy narzekamy że obcy skracają drogę przez nasze osiedle.
Dopóki nie będzie ogrodzenia i barierki na wjazdach to ciągle będzie się to działo.
Sami przecież widzieliśmy, stojąc podczas rozmowy na chodniku, ile obcych pojazdów w ten sposób sobie skraca drogę.
Czyli bardziej nam to nie odpowiada a nie ich prędkość.
Po analizie mapy stwierdziłem ze sami dajemy taką możliwość, więc mam propozycję aby zamknąć wjazd przy ulicy Strzeleckiej.
Krawężniki są tam położone na leżąco i je można postawić tak jak pozostałe i dodatkowo wkopać paliki biało czerwone dla mniej spostrzegawczych i dla podkreślenia tej zmiany.
Wiem że to ingerencja w plany zagospodarowania terenu ale chyba to nie problem.
Zyskamy kilka miejsc parkingowych i oznaczmy napisem " miejsce dla gości"
Co do wjazdów od ulicy piaskowej to dziś są dwa i maja być trzy. Dziś wystarczy jeden i niech będzie któryś z nich przejezdny a drugi chwilowo zamknąć, a czas pokarze czy jeden wjazd jest wystarczający.
Temat wymaga uchwały rady osiedla i do czasu ogrodzenia można by go już zastosować.

Oczekuję waszych opinii i ewentualnych innych realnych rozwiązań.

Edytowany przez: JJB, data: 06/10/2008 20:16<br><br>Edytowany przez: JJB, data: 06/10/2008 20:17

Odp: Ciekawa propozycja. 3 lata, 4 mies. temu #1446

• marklar
  • Fresh Boarder
Tak ja proponuje jescze ogrodzenie z drutu kolczastego i wiezyczki sraznicze.
Ludzie opanujcie sie !!
Miały byc tablice, gdzie one są ??
Szlabany na pilota od strzeleckiej zamykane na noc - koszt 3,000PLN i po sprawie, skończy się skracanie drogi.

a jak chcesz sobie zamykac doge, to wysatrczy od pisakowej połozytc kilka bali i nie trzeba będzie żadnych krawężników rozbierać...

Odp: Ciekawa propozycja. 3 lata, 4 mies. temu #1447

• alicja
  • Fresh Boarder
Nie trafione rozwiązanie za wąskie uliczki żeby zrobić ruch dwukierunkowy, oba wjazdy od ulicy strzeleckiej są w najwęższym miejscu osiedla:( . Co do płotu to nie wiem dlaczego niektórzy obawiają się ze zasłoni im to widok a nie przeszkadza im to ze maja następny blok tak blisko ze mogą sąsiadów w podkoszulku oglądać i nie uważają ze im to widok psuje-może zależy jaki sąsiad mieszka naprzeciwko?

Odp: Ciekawa propozycja. 3 lata, 4 mies. temu #1454

• slaszysz
  • Expert Boarder
JJB napisał(a):

Po analizie mapy stwierdziłem ze sami dajemy taką możliwość, więc mam propozycję aby zamknąć wjazd przy ulicy Strzeleckiej.
Krawężniki są tam położone na leżąco i je można postawić tak jak pozostałe i dodatkowo wkopać paliki biało czerwone dla mniej spostrzegawczych i dla podkreślenia tej zmiany.
Wiem że to ingerencja w plany zagospodarowania terenu ale chyba to nie problem.
Zyskamy kilka miejsc parkingowych i oznaczmy napisem " miejsce dla gości"

W jaki sposób zyskamy te kilka miejsc? Może mamy jakieś inne mapy, ale jakoś nie widzę tam miejsca, no może na jeden samochód, który będzie przeszkadzał w parkowaniu na obecnych miejscach.
Nie masz na myśli środkowego wjazdu od Piaskowej?

Odp: Ciekawa propozycja. 3 lata, 4 mies. temu #1455

• JJB
  • Junior Boarder
marklar napisał(a):
Tak ja proponuje jescze ogrodzenie z drutu kolczastego i wiezyczki sraznicze.
Ludzie opanujcie sie !!
Prosiłem i konstruktywne uwagi.

Miały byc tablice, gdzie one są ??
Tablice są w trakcie ustalania treści.

Szlabany na pilota od strzeleckiej zamykane na noc - koszt 3,000PLN i po sprawie, skończy się skracanie drogi.
Po, ewentualnym, zamknięciu drogi przy ul strzeleckiej będzie jeden szlaban mniej

a jak chcesz sobie zamykac doge, to wysatrczy od pisakowej połozytc kilka bali i nie trzeba będzie żadnych krawężników rozbierać...
Rozwiązanie ciekawe. Proszę bardziej szczegółowo je rozwinąć.

Odp: Ciekawa propozycja. 3 lata, 4 mies. temu #1456

• JJB
  • Junior Boarder
slaszysz napisał(a):
JJB napisał(a):

W jaki sposób zyskamy te kilka miejsc? Może mamy jakieś inne mapy, ale jakoś nie widzę tam miejsca, no może na jeden samochód, który będzie przeszkadzał w parkowaniu na obecnych miejscach.
Nie masz na myśli środkowego wjazdu od Piaskowej

Oba wjazdy od ulicy piaskowej są mniej więcej po środku długości całego finalnego osiedla.
Właśnie wjazd od strzeleckiej jest odosobniony i powoduje tworzecie ciągu komunikacyjnego dla tzw. "skrótowców"

Odp: Ciekawa propozycja. 3 lata, 4 mies. temu #1458

• rjankes
  • Senior Boarder
Fakt - jeśli od strony Strzeleckiej nie byłoby wjazdu to wówczas od strony Piaskowej mogłoby być nawet 5 wyjazdów - i żaden z nich nie byłby drogą "na skróty".

Domyślam się, że problem może być w tym, że wówczas na parkingu zrobiłby się większy ruch - bo każdy "celowałby" na jeden wyjazd. Jeśli natomiast przy bloku A zamkniemy wyjazd od Strzeleckiej, ale zamiast tego zrobimy wyjazd od ul. Piaskowej (czysto hipotetyczna sytuacja). To myślę, że wówczas mieszkańcy bloku A i B mogliby się czuć zadowoleni - nie musieliby się przebijać przez cały parking.

Niestety obawiam się, że to o czym piszę jest bardziej kosztowne, aniżeli po prostu zamknięcie jednego wyjazdu.

Odp: Ciekawa propozycja. 3 lata, 4 mies. temu #1460

• slaszysz
  • Expert Boarder
JJB napisał(a):
Oba wjazdy od ulicy piaskowej są mniej więcej po środku długości całego finalnego osiedla.
Właśnie wjazd od strzeleckiej jest odosobniony i powoduje tworzecie ciągu komunikacyjnego dla tzw. "skrótowców"
[/quote]
No dobrze, ale jedyny zysk taki, że ktoś sobie nie będzie skracał drogi. Natomiast te dodatkowe miejsca parkingowe w tym miejscu jakoś słabo widzę.

Odp: Ciekawa propozycja. 3 lata, 4 mies. temu #1463

• JJB
  • Junior Boarder
slaszysz napisał(a):
[b]
No dobrze, ale jedyny zysk taki, że ktoś sobie nie będzie skracał drogi. Natomiast te dodatkowe miejsca parkingowe w tym miejscu jakoś słabo widzę.

Pewnie tak ale bezpieczeństwo nasze i naszych dzieci na terenie jest chyba ważniejsze i to mam głównie na celu.
Sam byłem świadkiem jak pani jadąca rowerem wpadła na ludzi wynoszących coś z klatki schodowej.

Odp: Ciekawa propozycja. 3 lata, 4 mies. temu #1464

• rjankes
  • Senior Boarder
Pomysłów jest wiele, ale mówiąc szczerze najbardziej realnym i mam nadzieje nieodległym jest to o czym była mowa wielokrotnie:
Płot i szlabany na pilota.

JJB. Jeśli miałoby dojść do likwidacji wyjazdu od Strzelckiej to i tak decyzja musiałaby zapaść na spotkaniu wspólnoty. Mam nadzieję, że wówczas zostanie podjęta uchwała o ogrodzeniu naszego osiedla.
Boje się, że jak wówczas zostaną podrzucone nowe pomysły to decyzja zostanie odroczona do jeszcze następnego spotkania... i tak to będzie trwało w nieskończoność.

Inna sprawa myślę, że łatwiej jest o jednomyślność wspólnoty co do kwestii ogrodzenia, aniżeli o likwidacji wyjazdu od Strzeleckiej.

Odp: Ciekawa propozycja. 3 lata, 2 mies. temu #1475

• marklar
  • Fresh Boarder
JJB napisał(a):

[b]Prosiłem i konstruktywne uwagi.

ad 1. jak najbardziej konstruktywane 'opanujcie się'

ad. 2 Miały byc tablice, gdzie one są ??
Tablice są w trakcie ustalania treści.
czy moge sam zaproponować treść? ustalanie 2 zdań przez miesiąc to jakby długo....
A tymczasem widziałem kolejnego TIRA pomykającego w nocy przez naszą kostkę - za naprawy zapłacimy wszyscy...

ad. 3 Szlabany na pilota od strzeleckiej zamykane na noc - koszt 3,000PLN i po sprawie, skończy się skracanie drogi.
Po, ewentualnym, zamknięciu drogi przy ul strzeleckiej będzie jeden szlaban mniej
- Nie mówiłem ze potrzebne sa 2 szlabany. wystarczy jeden - na jednym wjeździe/wyjeździe. Załatwi to sprawę, zarówno gości jak iklietów sklepu. Uniemożliwi skracanie drogi przez osiedle.

ad. 4. kolega mieszka w bloku A ?

werdług mnie wyjazd na ulice piaskową jest bardzo niebezpieczny, drzewan ograniczają widzoczność, blisko jest zakręt. a chłopaki ze stodoła-tuning sprawdzają czy amorki już wyjda górą, czy jeszcze nie....
znacznie bezpieczniej jest wyjeżdżać strzelecką.

A tak na marginesie to nie wiem co strażacy by powiedzili, gdyby był tylko jeden wyjazd z osiedla.

ad. 5 a jak chcesz sobie zamykac doge, to wysatrczy od pisakowej połozytc kilka bali i nie trzeba będzie żadnych krawężników rozbierać...
Rozwiązanie ciekawe. Proszę bardziej szczegółowo je rozwinąć.[/quote][/quote]

rozwijam: developer obgrodził pryszły plac budowy i zdaje się że zbywa mu kilka beleczek z ogrodzenia. Po położeniu ich w przejeździe sprawa jest załatwiona - do czasu az ktos to przestawi, albo wjedzie traktorem.

pozdrawiam<br><br>Edytowany przez: marklar, data: 18/11/2008 14:35
  • Strona:
  • 1
Wygenerowano w 0.66 sekundy

® © THIRD-DIMENSION   Rewolucyjne strony internetowe w 3D!  |  Strony z systemami CMS  |  Sklepy internetowe  |  Aplikacje