Osiedle Słoneczne
Osiedle Słoneczne     Osiedle Morena     Osiedle Harmonia
  Osiedle     Osiedle Miodowe     Osiedle Olszynka     Osiedle TBS
An error occured during parsing XML data. Please try again.

Dzisiaj126
Wczoraj180
Ten tydzień306
Zalogowanych: 0
Niezalogowanych: 70
Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie

Sprawy administracyjne
(1 przeglądających) (1) Gość
  • Strona:
  • 1

TEMAT: Sprawy administracyjne

Sprawy administracyjne 4 lata, 3 mies. temu #492

• slaszysz
  • Expert Boarder
Z bieżących spraw w naszym budynku:
- grzyb w piwnicy - z tego co mi wiadomo, objawił się w tylko w jednym pomieszczeniu, administrator wie o tym i monitoruje sprawę
- oświetlenie parkingu - zostało poprawione (czasem się nie włączało); w razie ponownych problemów proszę informować administratora
- ubytki farby przy drzwiach wejściowych zostały uzupełnione, jest też nowy odbijacz do drzwi
- jest problem z piecem w piwnicy, sprawa była zgłaszana w zeszłym tygodniu, ale w niedzielę sprawdziłem, że poprawki nic nie dały. Jutro ponownie zgłoszę awarię.

Odp: Sprawy administracyjne 4 lata, 3 mies. temu #493

• Sprawy administracyjne...
W suszarni kapie woda z grzejnika - to tak a'propos grzyba w piwnicy - jesli jeszcze go nie ma w suszarni to niedlugo bedzie Chyba ze usterka zostanie usunieta

pozdr
s.m.

Odp: Sprawy administracyjne 4 lata, 3 mies. temu #496

• slaszysz
  • Expert Boarder
W suszarni faktycznie było widać plamę pod grzejnikiem, ale teraz nie widziałem, żeby nadal coś kapało.

Odp: Sprawy administracyjne 4 lata, 3 mies. temu #498

• konto skasowane
Miło by było, gdyby ktoś wreszcie zajął się naprawą drzwi wejściowych. Domofon nie działa, kod drzwi i tak nie otwiera, aby wpuścić gości, trzeba zejść do bramy. Poza tym, kluczem od zewnątrz też nie można nic zdziałać, ponieważ drzwi się nie domykają, i coś nie tak jest z zamkiem.

A tak przy okazji - ciekawa jestem, kiedy dozorczyni się zorientuje, że na ostatnim piętrze od tygodnia prawie nie ma światła? W przedsionku (przy skrzynkach pocztowych) światła też nie ma...

Odp: Sprawy administracyjne 4 lata, 3 mies. temu #499

• slaszysz
  • Expert Boarder
Miło by było, gdyby mieszkańcy potrafili zadzwonić do administratora i poinformować go o problemie...

A dozorczyni to raczej w nocy nie przychodzi, to i jak miałaby to zauważyć?

Odp: Sprawy administracyjne 4 lata, 3 mies. temu #500

• konto skasowane
Mieszkańcy zadzwonili, niestety dopiero dzisiaj, bo myśleli, że Szanowny Zarząd też czasem do domu wraca i problem zauważy. Najwyraźniej nie zauważył. A jeśli chodzi o dozorczynię, to wystarczy pstryknąć pstryczkiem na klatce schodowej i przelecieć się po piętrach, choćby w trakcie codziennego (?) zamiatania. Może mam ją jeszcze informować, nie wiem, mailem, że się żarówka przepaliła? Hmmm...

Odp: Sprawy administracyjne 4 lata, 3 mies. temu #501

• slaszysz
  • Expert Boarder
Jeśli masz jakieś uwagi do pracy dozorczyni, to też zgłaszaj je do administratora. Nie widzę problemu w tym, żeby zwróciła uwagę na stan oświetlenia - tylko musi wiedzieć, że ma to sprawdzać.

Natomiast jeśli swoje uwagi zachowasz tylko dla siebie, to nie oczekuj, że ktoś inny będzie o nich wiedział.

Odp: Sprawy administracyjne 4 lata, 3 mies. temu #502

• konto skasowane
Właśnie się nimi podzieliłam, na forum - nie widać??????? Chyba jest jakaś kolejność, nie wiem, mieszkańcy --> zarząd --> administrator --> developer, czy może tak wszyscy mamy ich zawalać telefonami, zwłaszcza, jeśli na ten sam temat? Wybrano przedstawicieli Wspólnoty, o to, żeby nas reprezentowali wyżej, prawda? Po to piszę na forum, żebyś Ty na to zwrócił uwagę, skoro i tak czytasz forum co chwilę, czyż nie?

A o ile dobrze pamiętam, to sprawdzanie oświetlenia przez dozorcę jest rzeczą oczywistą...

Odp: Sprawy administracyjne 4 lata, 3 mies. temu #504

• Gina
P O P I E R A M !!!!!

Odp: Sprawy administracyjne 4 lata, 3 mies. temu #506

• nati
Cześć Szanownego Zarządu nie ma jeszcze domu na Piaskowej i nie jest w stanie zauważyć bieżących problemów

poza tym jeżeli poruszane problemy są aż tak bolące, to znaczy, że już wcześniej można nam było dać znać w ten, czy inny sposób...
a Słaszysz dzielnie załatwia co może więc proszę nie krzyczeć

Odp: Sprawy administracyjne 4 lata, 3 mies. temu #514

• gina
Stanowisko do czegoś zobowiązuje...
Trzeba było nie podejmować się zadania..., bo nie polega ono w większej mierze na wymądrzaniu i zrzucaniu obowiązków na innych mieszkańców. W związku z czym zamiast prowadzić wciąż dyplomatyczną pyskówke skupcie się NIECO bardziej na na sensie swojego niedawnego powołania...

To wszystko:)

Odp: Sprawy administracyjne 4 lata, 3 mies. temu #515

• slaszysz
  • Expert Boarder
Po pierwsze - zarząd zajmuje się czym trzeba. Chciałbym zauważyć, że jego zadaniem nie jest bieganie ze szmatą ani naprawianie usterek.
Po drugie - jakoś wielu chętnych nie było na zebraniu, a narzekać to każdy potrafi.
Po drugie - jakoś nie wiadomo mi nic o zrzucaniu na kogoś obowiązków. Sprawa tu poruszona dotyczyła oświetlenia na jednym z pięter, która to usterka nie została zauważona przez dozorczynię. Zwróciłem uwagę na to administratorowi.

Odp: Sprawy administracyjne 4 lata, 3 mies. temu #516

• ...
Zgadzam się. Na zebraniu było niewielu chętnych - dlatego podziwiam za spokój wobec tych ataków...Pana z Zarządu:) . Co do drzwi, to rzeczywiście makabra...

Odp: Sprawy administracyjne 4 lata, 3 mies. temu #517

• GINA
Cytuje :"Jeśli masz jakieś uwagi do pracy dozorczyni, to też zgłaszaj je do administratora..."-autor P.Slaszysz

Odp: Sprawy administracyjne 4 lata, 3 mies. temu #518

• g
I jeszcze:" Miło by było gdyby mieszkańcy potrafili zadzwonić do administratora i poinformować go o problemie..."-autor j/w

To ja przepraszam bardzo ! Od czego jest ten "Para" ZARZĄD ?? hm?

Nie rozśmieszajcie mnie, błagam !

Odp: Sprawy administracyjne 4 lata, 3 mies. temu #519

• slaszysz
  • Expert Boarder
Zdaje się, że od wysłuchiwania jęczenia wiecznych malkontentów, bo inaczej nie można tego nazwać.
Czasem też od zamykania drzwi wejściowych od klatki, które nie wszyscy umieją zamykać. Także od podnoszenia śmieci, które czasem się walają przy domu.
A także od załatwiania wizyt choćby instalatora pieców gazowych, który dziś poprawił ustawienia pieca w piwnicy.

Jest jakiś problem - kontaktujcie się z zarządem bezpośrednio (forum jest dodatkową formą kontaktu, a nie podstawową), a nie miejcie pretensje po tygodniu, że ktoś nie czyta w Waszych myślach. Jak ktoś chce, to mogę mu podać na priv maila i telefon.
A jeśli akurat nie można się skontaktować, to dzwońcie bezpośrednio do administratora.

Odp: Sprawy administracyjne 4 lata, 3 mies. temu #520

• wqrwiony
Krowa, która dużo ryczy, mało mleka daje, Panie Slaszysz!
A ciemność cały czas widzę, widzę ciemność! Żarówka do tej pory nie wymieniona, pomimo zgłoszenia tego faktu Panu i Administracji.
Rozumiem, że mam sam ją wymienić, a koszty materiałowe i robocizny odliczyć od następnego czynszu, tak?

Odp: Sprawy administracyjne 4 lata, 3 mies. temu #521

• slaszysz
  • Expert Boarder
Chciałbym zauważyć, że do wymiany żarówki potrzebna jest drabina, której do tej pory wspólnota nie posiadała, a teraz dopiero została zakupiona.

Odp: Sprawy administracyjne 4 lata, 3 mies. temu #522

• wqrwiony
No nie może być, gratuluję inwencji twórczej:) A przypadkiem nie można było tej drabiny na chwilę użyczyć z budowy, bądź też od któregoś z lokatorów? Jak tak dalej pójdzie to może będą z Was ludzie... się śmiali

Odp: Sprawy administracyjne 4 lata, 3 mies. temu #558

• miś
Jak nie widzisz, to trzeba iść do lekarza!!!
Od oczu.........
Albo od głowy..........

Odp: Sprawy administracyjne 4 lata, 3 mies. temu #561

• konto skasowane
Do misia:
Mierny mam szacunek do osób, które anonimowo wypisują bzdury.
Światło na klatce schodowej po dwóch tygodniach zostało naprawione, i już nie trzeba "po palcu" trafiać do dziurki od klucza. Być może misie widzą w ciemnościach (??) podobnie jak inne nocne zwierzątka, ja nie. I nie przedmówcy misia trzeba lekarza, tylko misiowi... odrobiny wyobraźni, a nie tylko czczego mielenia jęzorem.

Odp: Sprawy administracyjne 4 lata, 3 mies. temu #562

• konto skasowane
I jeszcze tak na marginesie - temat już został dawno zakończony, więc nie rozumiem, po co ktoś niepotrzebnie rusza stare sprawy? Po to, żeby cokolwiek napisać??
  • Strona:
  • 1
Wygenerowano w 2.37 sekundy

® © THIRD-DIMENSION   Rewolucyjne strony internetowe w 3D!  |  Strony z systemami CMS  |  Sklepy internetowe  |  Aplikacje