cruelowa baba napisał(a):
Jak często bywa u nas ta ekipa od zieleni? Przy piaskownicy cztery pięciu krzaczków zdechły całkowicie, piąty trzyma się chyba siłą woli... Trawniki wyglądają prawie jak ściernisko... A parking przeciwnie, zarośnięty tak, że nie widać numerków na miejscach
Ktoś może mi też przypomnieć, jak często powinny być myte okna na klatce schodowej? Te w bloku 16 wyglądają fatalnie...
Z czystej ciekawości - kto dba o trawniczki i kwietniczki przy blokach C i D?

ekipa od zieleni bywa co dwa tygodnie... ostatnio sie nie popisali, ale zostali juz pogonieni
co do krzakow kolo piaskownicy, to prawda jest taka, ze mamy stosunkowo mloda zielen i nie wszystko musialo sie przyjac... chwilowo nie robimy porzadku z nimi, bo i tak bedziemy chyba przesadzac na jesien co nieco... sprawa bedzie poruszana na zebraniu - dla mnie pas zieleni przy placu zabaw mija sie z celem; tam mamy kupe drzewek i krzaczkow, ktore beda notorycznie i zawsze zakopywane pod piachem... propozycja jest taka, zeby oddzielic zielen od piasku najpierw szczelnym niskim plotkiem, a nastepnie chodniczkiem - czesc mieszkancow bloku 16 i tak juz dawno sugerowala, zeby sie tam przejscie przydalo, bo parkujac w zatoczce kolo bloku musza okrazac plac zabaw, zeby dojsc do domu.
moje prywatne zdanie na temat rozsadzenia krzakow na terenie osiedla jest takie, ze SD zrobil to przypadkowo i przez to mamy zielen usadzona albo za ciasno, albo w miescu, ktore nie daje szansy spelnienia ich wlasciwej funkcji (np drzewka rozna za blisko bydynku i zaslonia kiedys okna zamiast dawac cien na kawalek placu zabaw, albo krzewy moglyby oslonic trawnik od piasku, a nie rosnac w jego srodku). chcialabym, zebysmy pomysleli nad ukladem zieleni na osiedlu, bo mamy material, ktory mozna wykorzystac wiec nie trzeba by bylo kupowac ewentualnych ewentualnych dodatkowych drzewek, bo nigdzie nie ma cienia na osiedlu
co do mycia okien, to wspolotowo zazyczylismy sobie wszyscy na zebraniu, zeby w umowie byl zapis, ze dozorczyni ma myc wtedy, gdy potrzeba
no i bloki 20 i 22 dolaczyly do wspolont wraz z ich oddaniem - pierwszy pod koniec czerwca, a drugi pod koniec lipca<br><br>Edytowany przez: nati, data: 04/08/2008 13:48