Osiedle Słoneczne
Osiedle Słoneczne     Osiedle Morena     Osiedle Harmonia
  Osiedle     Osiedle Miodowe     Osiedle Olszynka     Osiedle TBS
An error occured during parsing XML data. Please try again.

Dzisiaj133
Wczoraj180
Ten tydzień313
Zalogowanych: 0
Niezalogowanych: 71
Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie

Monitoring naszego osiedla
(1 przeglądających) (1) Gość
  • Strona:
  • 1

TEMAT: Monitoring naszego osiedla

Monitoring naszego osiedla 3 lata, 11 mies. temu #1099

• kjatek
  • Junior Boarder
www.alarmy-kamery.pl/index.html -> przykładowa firma z poznania
www.guardtsystem.pl/ftp/kalk.xls -> arkusz kalkulujący koszta (w tej firmie ale pewnie jest tańsza)

Odp: Monitoring naszego osiedla 3 lata, 10 mies. temu #1100

• konto skasowane
Fajnie, ale po co placic?
Pod koniec kwietnia TESAT odpala siec TVK, istnieje mozliwosc montazu kamery skierowanej na parking i podania obrazu z niej do instalacji TVK w mieszkaniu
Rowiazanie darmowe, kto chce - wlacza sobie kanal i widzi, co dzieje sie na parkingu. Montowalem taka instalacje w jednej z lokalizacji, obraz z kamery mozna rowniez widziec na stronie www

Odp: Monitoring naszego osiedla 3 lata, 10 mies. temu #1102

• Sam
  • Fresh Boarder
Tylko to się chyba z żaden sposób nie archiwizuje

Odp: Monitoring naszego osiedla 3 lata, 10 mies. temu #1103

• konto skasowane
Niekoniecznie:)

Wspolnymi silami mozemy kupic multiplexer i sprawa bedzie zalatwiona:)

Odp: Monitoring naszego osiedla 3 lata, 9 mies. temu #1181

• rjankes
  • Senior Boarder
Zawsze można kupić video i nagrywać non stop

Odp: Monitoring naszego osiedla 3 lata, 6 mies. temu #1338

• sasiad
  • Fresh Boarder
Mam uprzejme pytanie : jak to jest jesteśmy jedną wspólnotą mamy wspólny parking a tym czasem wokół bloku 16 do godziny 22 panują egipskie ciemności?????? Lekka przesada z tą oszczędnością cała reszta osiedla może być oświetlona od wczesnego zmroku gdy w tym samym czasie na wjeździe na osiedle i na parkingu jest ciemno. Co to będzie jak wszystkie bloki zaczną tak oszczędzać? Dlaczego jedni są uprzywilejowani a inni nie mogą? Bardzo proszę o interwencję przedstawicieli naszego zarządu. Jak zaczną się dziać cuda przy samochodach to pretensje będzie można mieć tylko do siebie.

Odp: Monitoring naszego osiedla 3 lata, 6 mies. temu #1339

• slaszysz
  • Expert Boarder
To nie oszczędność, tylko znów coś z włącznikiem się dzieje. Przesłałem informację do administracji.

plac zabaw 3 lata, 6 mies. temu #1346

Będę szczera: plac zabaw do niczego potrzebny mi nie jest, jest-to fajnie, jakby nie było-nawet bym nie zauważyła. Ale nawet mnie szlag trafia jak widzę jak wielki dorosły facet ładuje się na ślizgawkę przeznaczoną dla maluchów, a dorosła baba sadowi tyłek na huśtawce o takim samym przeznaczeniu. No trochę rozumu w tym łbie trzeba chyba miec?
Piszę to bo zapytałam czy mieszkają na naszym osiedlu i usłyszałam że tak.

Odp: plac zabaw 3 lata, 6 mies. temu #1347

• kjatek
  • Junior Boarder
hm ..Albo Ci ludzie skłamali, że są z naszego osiedla, żeby nie było, że nie mają prawa w ogóle tu przesiadywać, albo...są tak głupi, że się przyznali i ... no właśnie, co dalej z tym? Sprawa się wyjaśni, jak zabiorą te swoje tyłki i przetransportują albo do.... albo do.... nr mieszkania poproszę jeszcze.

Odp: plac zabaw 3 lata, 6 mies. temu #1348

Myślę że skłamali:) Ale przecież się nie wylegitymują;D
Kurcze, naprawdę szkoda tego placu;/

Odp: plac zabaw 3 lata, 6 mies. temu #1349

• konto skasowane
Tak na marginesie, skoro już nawiązaliście do placu zabaw, to i ja dorzucę trzy grosze.
Jeśli baba (faceta nie tłumaczę, bo się nie da...)sama siedziała na tej huśtawce, to nijak tego pojąć nie mogę. Jeśli jednak trzymała na kolanach dziecko, zwłaszcza malutkie, to jest to jakoś wytłumaczalne... Przyznajcie sami, że siedziska huśtawek są faktycznie skonstruowane dla podobnych bab, bo małe dziecko się na nim nie utrzyma. Wyobraźnia projektanta powyższego obiektu skończyła się chyba na samym pomyśle ustawienia huśtawek, bo na konstrukcji dzieci to on się raczej nie znał... Spróbujcie posadzić roczne dziecko na huśtawce bez oparcia i bez zabezpieczeń! A to chyba zabawka dla takich właśnie małolatów, czyż nie? I tak się zastanawiam, czy można jakoś wymienić te siedziska? Koszt chyba byłby niewielki, a korzyści zdecydowanie więcej - przede wszystkim, w nieduże siedziska z zabezpieczeniem nie wcisnęłyby się różne baby i wyrośnięte nastolatki, a nasze malutkie dzieciaki dłużej cieszyłyby się zabawką... Jak myślicie, można...?

Nawiązując zaś do oświetlenia - środek dnia, pełnia słońca, a nad bramą bloku 16 świeci sobie lampka... I świeci... i nie gaśnie...

Jak to było z tą oszczędnością...?<br><br>Edytowany przez: cruelowa baba, data: 27/07/2008 00:42

Odp: plac zabaw 3 lata, 6 mies. temu #1350

Wiesz, jakikolwiek ślad po dziecku w okolicy (pomijam czy "malutkim", czy nie") usprawiedliwiałby obecność na tych ustrojstwach nawet słonia. Skoro o tym piszę to ani słonia, ani myszek, ani dziecka poniżej lat 10 nie zauważyłam;)

Odp: plac zabaw 3 lata, 6 mies. temu #1351

• slaszysz
  • Expert Boarder
cruelowa baba napisał(a):

Nawiązując zaś do oświetlenia - środek dnia, pełnia słońca, a nad bramą bloku 16 świeci sobie lampka... I świeci... i nie gaśnie...

Jak to było z tą oszczędnością...?

Trzeba nacisnąć przycisk. Niestety.

Za niedopatrzenia projektanta instalacji elektrycznej przepraszam. Pana prezydenta też przepraszam, tak w razie czego, gdyby się znów obraził.

Odp: Monitoring naszego osiedla 3 lata, 6 mies. temu #1352

• Sam
  • Fresh Boarder
Jestem za wymianą siedzisk przy huśtawkach na bardziej dostosowane dla najmłodszych użytkowników placu.

Odp: Monitoring naszego osiedla 3 lata, 6 mies. temu #1353

• konto skasowane
Jak często bywa u nas ta ekipa od zieleni? Przy piaskownicy cztery pięciu krzaczków zdechły całkowicie, piąty trzyma się chyba siłą woli... Trawniki wyglądają prawie jak ściernisko... A parking przeciwnie, zarośnięty tak, że nie widać numerków na miejscach

Ktoś może mi też przypomnieć, jak często powinny być myte okna na klatce schodowej? Te w bloku 16 wyglądają fatalnie...

Z czystej ciekawości - kto dba o trawniczki i kwietniczki przy blokach C i D?

Odp: Monitoring naszego osiedla 3 lata, 6 mies. temu #1355

• rjankes
  • Senior Boarder
&gt;&gt;Z czystej ciekawości - kto dba o trawniczki i kwietniczki przy blokach C i D?&lt;&lt;

hmm... jakaś kobieta
Dzisiaj podlewała trawę

Odp: Monitoring naszego osiedla 3 lata, 6 mies. temu #1357

A to nie nasza pani dozorczyni? Koło A widzę ją codziennie.
Przy takim upale nawet gdyby lała te wode non stop to i tak by wszystko schło. Że nie wspomnę o rachunkach za wodę

Odp: Monitoring naszego osiedla 3 lata, 6 mies. temu #1358

• konto skasowane
No właśnie - Czy bloki C i D należą już do wspólnoty? Bo tak jakoś dziwnie - u nas schnie, a przy nowych blokach się podlewa... Nie twierdzę, że u nas nie, jednak efekty są widoczne. A za usługę pani dozorczyni, jak i za wodę, płacimy my... Jakoś to zostało rozwiązane?

Odp: Monitoring naszego osiedla 3 lata, 6 mies. temu #1359

U nas też się podlewa. Widzę ją codziennie. Nie upieram sie że dziś, ale węże od wody prawie codziennie omijam wyjeżdżając. A zielsko na parkingu chyba w zeszłym tym wyrywała?
Osiedle na piachu stoi, moze przy tamtych blokach inaczej rozwiązano sprawę wysiewu (czy tam rozwijania z rolki) trawy. U nas jest piach, roznoszony jeszcze z piaskownicy i chyba nic się z tym nie zrobi.

Odp: Monitoring naszego osiedla 3 lata, 6 mies. temu #1360

• konto skasowane
Znaczy, ze tam wysiano trawę bardziej zieloną, czy jak?
Może ja się nie wyraziłam wystarczająco jasno... Ciekawa jestem, kto za to płaci? Za wodę, za pracę pani dozorczyni? Tylko wspólnota, czyli bloki A i B, czy też podpisano z nią jakąś umowę na pracę przy blokach C i D?

Odp: Monitoring naszego osiedla 3 lata, 6 mies. temu #1361

• rybka
  • Junior Boarder
Mieszkańcy bloku C, zapewne D także, również płacą na Wspólnotę. To chyba jasne.

Odp: Monitoring naszego osiedla 3 lata, 6 mies. temu #1362

• rjankes
  • Senior Boarder
W umowie z deweloperem jest paragraf, w którym zawarto informację o firmie, zajmującej się osiedlem. Zapewniam więc, że każdy płaci za wodę, która zostanie wykorzystana z jego bloku.

Odp: Monitoring naszego osiedla 3 lata, 6 mies. temu #1363

Nie bardziej zieloną (?) tylko moze np na mniejszym piachu? Czy jak?
Wspólnota, jak sama nazwa wskazuje-ma wszystko WSPÓLNE. Przy podpisywaniu aktu notarialnego był podpunkt (o który się burzyliśmy zresztą, że pozwolę sobie przypomnieć) że jest wspólnota, zarządca bla bla bla. Więc nie trzeba niczego z blokami C i D podpisywać, z nami też chyba nic nie PODPISYWANO?
A kto płaci? Wspólnota. To chyba jasne? Jak coś się popsuje w bloku A to też będzie płacić Wspólnota, czyli MY. I nikt (mam nadzieje:) ) z bloku C i D nie będzie oponował, mimo że to nie jego blok...
Rany, chyba jednak zostanę nauczycielką, odkrywam w sobie talent do cierpliwego tłumaczenia oczywistości <br><br>Edytowany przez: persona_bez_grata, data: 31/07/2008 08:43

Odp: Monitoring naszego osiedla 3 lata, 6 mies. temu #1364

• rjankes
  • Senior Boarder
Nie jestem do tego przekonany:

Mówię tylko co zauważyłem, oraz to co mi powiedziano. W każdym budynku jest główny licznik wody i energii elektrycznej ponadto każdy z mieszkańców ma własny licznik. Każdy z danego bloku płaci więc za to co zużył oraz dzieloną pozostałość z licznika głównego danego budynku.

Na tej podstawie sądzę, że każdy blok ma energię i wodę liczoną oddzielnie. Jeśli miałoby to być liczone na jedno wspólne konto - wówczas sądzę, że licznik główny byłby jeden dla wszystkich budynków.<br><br>Edytowany przez: rjankes, data: 31/07/2008 20:47

Odp: Monitoring naszego osiedla 3 lata, 6 mies. temu #1365

Chodziło mi bardziej o dyskusje nt przynależności bloków do wspólnoty i rozliczania za trawę Na licznikach się nie znam:)

Odp: Monitoring naszego osiedla 3 lata, 6 mies. temu #1366

• rjankes
  • Senior Boarder
Trawy z żoną nie palimy wiec też się nie znamy

Mam nadzieje, że jeśli ktoś kupi sobie trawkę to nie będzie z tego tytułu obciążona wspólnota .

Odp: Monitoring naszego osiedla 3 lata, 6 mies. temu #1367

Chyba ze przegłosujemy że będzie to planowy zakup w przyszłorocznym budżecie:P

Odp: Monitoring naszego osiedla 3 lata, 6 mies. temu #1370

• nati
  • Expert Boarder
cruelowa baba napisał(a):
Jak często bywa u nas ta ekipa od zieleni? Przy piaskownicy cztery pięciu krzaczków zdechły całkowicie, piąty trzyma się chyba siłą woli... Trawniki wyglądają prawie jak ściernisko... A parking przeciwnie, zarośnięty tak, że nie widać numerków na miejscach

Ktoś może mi też przypomnieć, jak często powinny być myte okna na klatce schodowej? Te w bloku 16 wyglądają fatalnie...

Z czystej ciekawości - kto dba o trawniczki i kwietniczki przy blokach C i D?

ekipa od zieleni bywa co dwa tygodnie... ostatnio sie nie popisali, ale zostali juz pogonieni
co do krzakow kolo piaskownicy, to prawda jest taka, ze mamy stosunkowo mloda zielen i nie wszystko musialo sie przyjac... chwilowo nie robimy porzadku z nimi, bo i tak bedziemy chyba przesadzac na jesien co nieco... sprawa bedzie poruszana na zebraniu - dla mnie pas zieleni przy placu zabaw mija sie z celem; tam mamy kupe drzewek i krzaczkow, ktore beda notorycznie i zawsze zakopywane pod piachem... propozycja jest taka, zeby oddzielic zielen od piasku najpierw szczelnym niskim plotkiem, a nastepnie chodniczkiem - czesc mieszkancow bloku 16 i tak juz dawno sugerowala, zeby sie tam przejscie przydalo, bo parkujac w zatoczce kolo bloku musza okrazac plac zabaw, zeby dojsc do domu.
moje prywatne zdanie na temat rozsadzenia krzakow na terenie osiedla jest takie, ze SD zrobil to przypadkowo i przez to mamy zielen usadzona albo za ciasno, albo w miescu, ktore nie daje szansy spelnienia ich wlasciwej funkcji (np drzewka rozna za blisko bydynku i zaslonia kiedys okna zamiast dawac cien na kawalek placu zabaw, albo krzewy moglyby oslonic trawnik od piasku, a nie rosnac w jego srodku). chcialabym, zebysmy pomysleli nad ukladem zieleni na osiedlu, bo mamy material, ktory mozna wykorzystac wiec nie trzeba by bylo kupowac ewentualnych ewentualnych dodatkowych drzewek, bo nigdzie nie ma cienia na osiedlu

co do mycia okien, to wspolotowo zazyczylismy sobie wszyscy na zebraniu, zeby w umowie byl zapis, ze dozorczyni ma myc wtedy, gdy potrzeba

no i bloki 20 i 22 dolaczyly do wspolont wraz z ich oddaniem - pierwszy pod koniec czerwca, a drugi pod koniec lipca<br><br>Edytowany przez: nati, data: 04/08/2008 13:48

iglaki 3 lata, 5 mies. temu #1403

Właśnie mi pani dozorczyni pokazała puste miejsce po iglaku przy drzwiach bloku A. Ktoś nam zwinął w nocy. No słowo daję, taki iglak kosztuje ile? 20zł? Żeby kraść coś takiego? Mówiła też że kiedyś ktoś wyrwał iglaka z trawnika...
Proponuję zrzutę na snajpera. 1 akcja i problem na długo byłby rozwiązany
  • Strona:
  • 1
Wygenerowano w 1.25 sekundy

® © THIRD-DIMENSION   Rewolucyjne strony internetowe w 3D!  |  Strony z systemami CMS  |  Sklepy internetowe  |  Aplikacje