Osiedle Słoneczne
Osiedle Słoneczne     Osiedle Morena     Osiedle Harmonia
  Osiedle     Osiedle Miodowe     Osiedle Olszynka     Osiedle TBS
An error occured during parsing XML data. Please try again.

Dzisiaj120
Wczoraj180
Ten tydzień300
Zalogowanych: 0
Niezalogowanych: 77
Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie

Utworzenie KW
(1 przeglądających) (1) Gość
  • Strona:
  • 1

TEMAT: Utworzenie KW

Utworzenie KW 4 lata, 3 mies. temu #491

• slaszysz
  • Expert Boarder
Dla zainteresowanych - utworzenie księgi wieczystej dla mojego mieszkania w Sądzie w Śremie trwało 2 miesiące (wcześniej miałem informację, że trwa to ok. 3 mies.).
Niestety nie mają tam jeszcze ksiąg w systemie komputerowym, stąd takie oczekiwanie.

Odp: Utworzenie KW 3 lata, 11 mies. temu #949

• weronicze
Mam pytanko, czy ktos odbierł juz odpis z ksiegi wieczystej?Trzeba jechac do sadu w Śremie?

Odp: Utworzenie KW 3 lata, 11 mies. temu #951

• ,
niestety trzeba i to nie raz, wogole wpierw do banku po wniosek i oswiadczenie o udzieleniu kredytu
potem do sadu, zlozyc wniosek (uwaga! wniosek sklada sie w kasie placac 200 zl - trzeba dac kasjerce dwa wnioski tak aby podbila na jednym z nich pieczatke ze przyjeli wniosek - my musielismy z tego powodu jechac ponownie) i teraz po utworzeniu ksiegi wieczystej (przyjdzie zawiadomienie poleconym) mozna jechac zlozyc wniosek o odpis z ksiegi (trzeba koniecznie zaznaczyc by byl prawomocny bo tylko taki wylacza ubezpieczenie pomostowe). U nas utknelo to w takim oto miejscu ze sad wyslal do banku poleconym za potwierdzeniem odbioru informacje ze obciaza hipoteke - bank to pismo odebral ale poczta nawalila i sad nie dostal potwierdzenia odbioru w zwiazku z czym decyzja o obciazeniu hipoteki nie moze po 14 dniach od odbioru byc prawomocna - musimy czekac do skutku az poczta w sremie nie da dupy. Mamy zaswiadczenie od banku ze odebral pismo ale sad sie uparl i nie chce przyjac tego pisma, twierdzi ze jak w 30 dni nie dojdzie potwierdzenie to ponownie wysle polecony... chore, bo my musimy bulic za pomostowe. W dodatku przy przewalutowaniu lub podwyzszeniu kwoty kredytu cala operacje trzeba powtorzyc (znowu wizyty w sadzie i czekanie az laskawie przysla pismo bo osobiscie odebrac nie mozna).

Odp: Utworzenie KW 3 lata, 11 mies. temu #953

• ;-)
No to nam policzyli 400 zł.

Odp: Utworzenie KW 3 lata, 11 mies. temu #954

• sasiad
jerzeki właścicielami sa dwie osoby to karzda płaci po owe 200pln niestety takie są przepisy my terz płacilismy 400 POZDRWAIM

Odp: Utworzenie KW 3 lata, 11 mies. temu #955

Nieprawda, ja jestem włascicielem samodzielnie, a tez płaciłam 400;p

Odp: Utworzenie KW 3 lata, 11 mies. temu #966

• n
prawdopodobnie obniżyli opłaty - cennik sądu jest na www.poznan.so.gov.pl/strony/1/i/44.php

Odp: Utworzenie KW 3 lata, 11 mies. temu #982

• skas.na prośbę użytk.
My też czekamy na pismo z sądu z odpisem. Teraz już wim, że to z winy poczty nie ma prawomocności...... Nikt sie tym nie przejmuje, a my co miesiąc płacimy prawie 200zł pomostowego, chociaż bank od połowy stycznia jest wpisany do hipoteki...

Edytowany przez: Tristao, w: 2008/02/23 18:15<br><br>Edytowany przez: Tristao, w: 2008/02/23 18:27

Odp: Utworzenie KW 3 lata, 11 mies. temu #1086

• kjatek
  • Junior Boarder
Hejka

Właśnie otrzymaliśmy z sądu odpis z księgi wieczystej...W końcu . Kolejny etap za nami ;)Pozdrowienia!

Odp: Utworzenie KW 3 lata, 10 mies. temu #1159

• Eleven
  • Fresh Boarder
A czy na tym prawomocnym odpisie jest jakaś adnotacja, że jest on prawomocny?
My właśnie dostaliśmy odpis z KW, ale trochę dziwi mnie to, bo dopiero 2 tygodnie temu składaliśmy o niego wniosek...

Odp: Utworzenie KW 3 lata, 10 mies. temu #1160

• kjatek
  • Junior Boarder
Witam ! Nie, nie ma takiej adnotacji, że jest prawomocny. Jednak tylko prawomocne odpisy z sądu przychodzą pocztą, a te nieprawomocne trzeba odbierać osobiście, więc macie szczęście, że tak to szybko poszło...:)Pozdrawiam !
  • Strona:
  • 1
Wygenerowano w 0.57 sekundy

® © THIRD-DIMENSION   Rewolucyjne strony internetowe w 3D!  |  Strony z systemami CMS  |  Sklepy internetowe  |  Aplikacje